Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 6. Ma Ivett napja van

Biztonságosabb Erzsébetvárosért

Erzsébetváros is csatlakozik az EFUS-hoz, az európai városok biztonságáért létrehozott fórumhoz. Erről a képviselő testület legutóbbi ülésén döntött. Az EFUS egy 250 európai várost tömörítő non-profit szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy a közös tudással és a tapasztalatok átadásával csökkentsék a bűnelkövetéseket. Az EFUS nemzetközi kutatóintézetként működik és egyetemek valamint magánintézmények szakértőit köti össze szerte Európában. A közös cél az, hogy hatékonyabbá tegyék a munkába bekapcsolódó városok biztonságpolitikáját.

Azokban az EU-s tagállamokban, ahol több mint 10 város az EFUS tagja, nemzeti fórumok is alakultak. Így például Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Belgiumban, Spanyolországban és Portugáliában. Ebből is látható, hogy a tagvárosokból begyűjtött tapasztalat széleskörű.

A tagság Erzsébetvárosnak lehetőséget biztosít az európai képzésekben és projektekben való részvételre és a projektekkel járó finanszírozásra. Az EFUS folyamatosan figyeli a pályázati kiírásokat és ezekről azonnal értesíti a tagjait, de olyan projekteket is kidolgoznak, amelyek a tagok számára nyitottak. Ezek 80-90%-os finanszírozású pályázatok, az önerőt  a partnerek a munkára fordított időben adják.

Az egyik ilyen téma az „éjszakai élet kezelését” célzó stratégia kidolgozása. Ennek tapasztalatai Erzsébetváros részére is felhasználhatóak lehetnek. Ugyancsak hasznos lehet számunkra az “Urban Innovativ Actions”, azaz az Innovatív Városi Projektek figyelése a biztonságpolitika témakörében.  Az EFUS jelenleg 2 ilyen programban van benne: Piraeus és Torino városával. 

 

logo-efus-rvb-1090px

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100