Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 7. Ma Gizella napja van

Az idős erzsébetvárosiakra is odafigyelünk

Augusztus 13-án megalakult az Idősek Erzsébetvárosi Tanácsa. Ebben több olyan civil szervezet is képviselteti magát, amelynek a tagjai idősek vagy időseknek segítenek. Az Országos Nyugdíjas Parlament fogalmazta meg korábban azt a javaslatát, hogy az önkormányzatok hozzanak létre egyeztető fórumot a nyugdíjasokat érintő kérdések megbeszélésére. Az Idősek Erzsébetvárosi Tanácsa a jövőben részben véleményezni fogja a szépkorúakat érintő önkormányzati döntéseket, részben pedig javaslatokat tesz az önkormányzatnak.

A Tanács első ülésén jelen volt dr. Oláh Lajos a kerület országgyűlési képviselője, aki több konkrét példát is említett, milyen javaslatokkal segítené az időseket az országgyűlésben. Az ülésen több érdemi kérdés szóba került. Többen aggodalmukat fejezték ki, hogy nehéz helyzetbe kerülnek, ha a szervezetük székhelye nem lehet a W17-ben. Niedermüller Péter polgármester a megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat nem engedi, hogy az idősekkel foglalkozó civil szervezetek székhely nélkül maradjanak.

Az Idősek Erzsébetvárosi Tanácsa legközelebbi ülését októberre tervezzük. A tegnapi első ülésre is igyekeztünk meghívni minden érintett szervezetet, de előfordulhatott, hogy vannak még olyan erzsébetvárosi szervezetek, klubok, amelyek hasonló területtel foglalkoznak, de nem kaptak meghívót. Amennyiben később csatlakoznának, kérjük, hogy jelentkezzenek a szucs.balazs@erzsebetvaros.hu mail címen.

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100