Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 6. Ma Ivett napja van

A lakókkal és a vendéglátósokkal közösen megalkottuk az új "bulinegyed" szabályozást

Erzsébetváros önkormányzata a lakók és a vendéglátóhelyek képviselőivel való, több hónapig tartó egyeztetések után alkotta meg az üzletek éjszakai nyitvatartását szabályozó új rendeletét.

Ez egyrészt hosszú évek után biztosítani fogja a kerületi lakosoknak a pihenéshez, valamint a csendesebb és tisztább lakókörnyezethez való jogát, és általános szabályként rögzíti az éjféli zárórát a teljes kerületben. Másrészt a vendéglátóhelyek számára lefektet egy transzparens kritériumrendszert, hogy milyen feltételek maradéktalan teljesítése esetén lehet éjfél után is nyitva tartani.

Az engedélyek és szankciók már nem politikusok vagy ügyintézők egyéni döntésein múlnak, hanem egy objektív feltételrendszer teljesítésén. Mind a lakók, mind a normakövető vendéglátóhelyek közös érdeke egy átlátható és következetesen számon kért szabályozás, ami egyértelműen rögzíti a kötelezettségeket.

Ennek betartását és betartatását a transzparensen közzétett engedélyek alapján bárki ellenőrizheti, ebben számítunk a civil szervezetek és a lakók segítségére!

IMG_0266

  Kapcsolódó fájlok

  • kerelem-vendeglato-uzlet-24-es-6-ora-kozotti-nyitva-tartasahoz_3

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100