Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 7. Ma Gizella napja van

10 éves a Budapest100

2020-BAN MINDENKI CSATLAKOZHAT
a 10. BUDAPEST100 fesztiválhoz

Találkozzunk a Tizediken!
BUDAPEST100
2020/05/09‐10.

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2020. május 9-10-én rendezi meg a Budapest100 programot, az egész várost megmozgató, rendhagyó kulturális-építészeti fesztivált.

2020-ban a Budapest100 tizedik születésnapját ünnepeljük! Ebből az alkalomból megnyitjuk a jelentkezést minden budapesti lakóközösség számára. Ezért várjuk azokata  budapesti lakókat és közösségeket, akik szívesen megmutatnák másoknak is a házat, ahol élnek, dolgoznak. Az épületek kortól és elhelyezkedéstől függetlenül csatlakozhatnak a programhoz.

 

KIK JELENTKEZHETNEK?

2020-BAN MINDEN BUDAPESTI LAKÓKÖZÖSSÉG JELENTKEZÉSÉT KÍVÁNCSIAN VÁRJUK!

‒ Már részt vettetek a Budapest100-on korábban? Nyissatok újra!
‒ A ti házatok kimaradt az elmúlt évekből? Csatlakozzatok most!
‒ Nálatok van a legjobb belső udvar? Csodás a tetőteraszotok? Szédítő a padlásotok és a pincétek is? Mutassátok meg mindenkinek!
‒ Jól működő lakóközösség vagytok? Szervezzetek programot!
‒ Nekünk minden ház érdekes. Szerintetek is? Akkor hajrá!

MIT JELENT A RÉSZVÉTEL?

‒ Nyitott kaput, önkéntesekkel közösen létrehozott kulturális programokat: kiállítás a lépcsőházban, koncert az udvaron, séta a pincétől a padlásig.

– A szervezésben önkénteseink segítenek a házaknak, velük több közös találkozót szervezünk, amelyeken a részvétel ajánlott. Az aktív kapcsolattartás a ház önkéntesével szükséges a program megvalósításához.

MIÉRT ÉRI MEG CSATLAKOZNI?

– A Budapest100 kutatóitól építészet- és kultúrtörténeti információkat kapnak a közösségek. Ezeket a honlapunkon publikáljuk, ami nem csak értékes információval és büszkeséggel töltheti el a lakókat, de akár pályázatoknál értékes kiegészítő anyag lehet

– Fotós önkénteseink dokumentálják a ház építészeti részleteit, mai állapotát,  ami szintén pályázatoknál, felújításoknál fontos dokumentum lehet

– A régi képekkel és a lakók történeteivel a Budapest100 olyan szuper élmény, ami összehozza a szomszédokat. Mindenki új ismerősökkel lesz gazdagabb, a jobb kommunikáció pedig bizonyítottan jót tesz a közösségi kapcsolatoknak

HOGYAN KEZDJ HOZZÁ?

Nincs más dolgod, csak bízz a közel 10 éves szervezési és közösségépítő tapasztalatunkban! Töltsd ki a regisztrációs kérdőívünket és ezzel meghívást kapsz az első lakótalálkozóra február elején. A találkozóra jöhetsz egyedül is, vagy ha van egy szimpatikus szomszédod, akkor őt is elhívhatod. A találkozón mi minden információt elmondunk, és önkénteseink segítségét is kérheted, így a szervezés kihívásai hamar élménnyé alakulnak. Hidd el, minden ház érdekes, és minden ház rejt olyan történetet, amiért érdemes belevágni a Budapest100-ba!

 

HOGYAN JELENTKEZZ?

Töltsd ki az alábbi linkre kattintva kérdőívünket január 31-ig!

IDE KATTINTVA LEHET JELENTKEZNI

Minden kérdésre válaszolunk az oldal alján található elérhetőségek bármelyikén.

HATÁRIDŐ: 2020 JANUÁR 31., PÉNTEK ÉJFÉL

Gyertek, csatlakozzatok, és ünnepeljük együtt a budapesti lakóközösségeket!
Találkozzunk a Tizediken!

http://budapest100.hu/felhivas2020/?fbclid=IwAR1W6qd_rXr0Jb9Ffgoh0mYySznzJ-k7FXm5e07ZPRRRXu85VKJppM6FUIE

bp100ff

  Kapcsolódó fájlok

  • Budapest100

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100