Erzsébetváros Önkormányzat

2020. január 20. Ma Fábián napja van

Péterfy Kórház

Kásler Miklós miniszter úr nem válaszolt a Péterfy Kórházzal kapcsolatos megkeresésre

 

Erzsébetváros újonnan megválasztott önkormányzata, első döntései egyikével 15 millió forint gyorssegélyt adott a Péterfy Sándor Utcai Kórháznak, napi gondjai enyhítésére. Ezután a testületi ülést követően Niedermüller Péter polgármester kórházbejárásra invitálta Kásler Miklós minisztert, hogy közösen tegyenek lépéseket az áldatlan állapotok megszüntetésre.

Az ismert, hogy a kórházak, így a Péterfy kórház fenntartása és üzemeltetése is állami és nem önkormányzati feladat.

Az intézmény pedig, szörnyű állapota ellenére is kiváló szakembergárdát tud magáénak,

és nem csak a kerület, hanem az egész főváros betegellátásában meghatározó, tehát az ennek ellentmondó látszat ellenére is szuperkórház.

Illetve alulfinanszírozott szuperkórház, amely nem szerepel a kórház-felújítási program következő ütemében.

Hogy miért nem, ezt szeretné tisztázni Erzsébetváros vezetése, de Kásler miniszter úr és csapata az erzsébetvárosi gesztust figyelmen kívül hagyta, sőt válaszra sem méltatta.

Niedermüller Péter a hétfői erzsébetvárosi Közmeghallgatáson egy kérdésre válaszolva megerősítette: tényleg nem reagált a szaktárca, amit nehéz elfogadni. Ennek ellenére a kerület vezetése eltökélt abban, hogy Erzsébetváros és a főváros ezen intézményét XXI. századi szintre kell fejleszteni, hiszen lassan 2020-at írunk és a magyar emberek, ezen belül az erzsébetvárosiak is joggal várják el, hogy európai szintet meghaladó adóikból európai szintű egészségügyi ellátást kapjanak.

peterfy-sandor-utcai-korhaz-1090px
Keresés az oldalon
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100