NEVERS - FRANCIAORSZÁG

 Nevers város középső részén, régiójában, Nièvre megye székhelye. Burgundia nyugati felének legnagyobb városa, a folyó mentén épült.
Az ősi várost maguk a gallok gyújtották fel, hogy ne kerüljön a kezére. Nevers hercegei a középkorban a burgundiai hercegek vazallusai voltak. Egyikük, a ideszármazott Louis de Gonzague a olasz művészekkel alapozta meg a hercegségi székhelyen a fajansz edények gyártását, s ez mindmáig a város egyik sajátos iparága.

A városban látható nevezetességek:

  • Palais Ducal - a Loire partjától nem messze, az Esplanade du Chateau parkjában áll a jellegzetes reneszánsz várkastély, erős tornyokkal, magas tetőzettel, elegáns belső udvarral, díszlépcsővel. Építését a kezdték meg és vagy száz évvel később fejezték be.
  • Cathédrale St-Cyr-et-Ste-Juliette - a katedrálist -ben szentelték fel, de azután is tovább építették. A több mint 50 méteres torony alsó része a épült, gazdagon díszített felső része két évszázaddal fiatalabb. A főhajó .
  • Musée Municipal - a neversi fajansz edények gazdag gyűjteménye található itt.
  • Église St-Étienne - a templom a készült. Tornyait a éveiben lerombolták, belsejét azonban eredeti, egyszerű szépségében helyreállították.POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT