„ERZSÉBETVÁROS JÖVŐJÉÉRT DÍJ - 2013”

„Erzsébetváros Jövőjéért” díj - Hasznosi Judit, tanárnő

 

Hasznosi Judit 1977-ben szerzett Középiskolai énektanár és karnagyi diplomát a Zeneakadémián. Emellett "C" és "B" kategóriás néptánc oktatói diplomával is szerzett.

1982-ben került az Alsóerdősori Ének-Zene tagozatos Általános Iskolába, ahol 1988-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóvezető tanáraként is tevékenykedett.

1978-1998-ig, 20 éven át vezette az Angyalföldi Gyermek és ifjúsági Ház néptánccsoportját, hazai és nemzetközi sikereket elérve. Olaszországban, Franciaországban és Kanadában is szerepeltek. A "Vadvirág" Néptánccsoport elnyerte a Kiváló Együttes címet. 1978-tól a Vasas Művészegyüttes utánpótlás vezetője és korrepetitora lett. Néptánctanára Dr. Osskó Endréné mellett népdalokat gyűjtött Palócföldön és Erdélyben, e dalok felhasználásával több koreográfiát is készített.

Az Alsóerdősori Iskolában kezdetektől fogva kórust vezet, amely arany minősítést ért el. A kórussal külföldi turnékon vettek részt, és az iskola is több alkalommal vendégül látott külföldi kórusokat, csoportokat. Külföldi zenetanároknak, delegációknak módszertani bemutató órákat tartott.

Tanulói minden évben indultak a kerületi és a fővárosi népdaléneklő versenyeken, ahol minden alkalommal aranyérmet szereztek. Minden évben részt vett a salzburgi Carl Orff Intézet zenepedagógiai módszerekkel foglalkozó nemzetközi találkozóin.

2012-ben a magyarországi nemzetközi Orff hetet  Pomázon rendezték, ahol Hasznosi Judit előadást és bemutatót tartott. Arra törekedett, hogy az Orff módszer alapját képező ritmushangszerek használatát a magyar néptánc és népzenével ötvözze. Munkája elismeréseként az Orff Intézet magyarországi képviselője lett.

3 éve a Neurológiai Klinika kérésére rendszeresen mozgásos, énekes foglalkozásokat tart Parkinson-kórban szenvedő betegeknek. Munkájáról a Klinika filmeket és kiadványokat is készített.

Örökifjú, lendületes személyisége, pozitív életszemlélete példaként áll a mai fiatal pedagógusok előtt.

 

„Erzsébetváros Jövőjéért” díj - Sevecsekné Hosszú Mária, tanárnő

 

Sevecsekné Hosszú Mária pályakezdése óta, immáron 35 éve tanít Erzsébetvárosban. Földrajz-testnevelés szakos tanárként kezdte pályafutását a Dohány utcai Gyakorló Általános Iskolában. Hosszú éveken keresztül, mint földrajz tantárgy szakvezetője, részt vett az ELTE hallgatóinak tanári felkészítésében. Pedagógiából szakértői vizsgát, a közoktatás területén szakértői végzettséget, valamint érettségi elnöki vizsgát szerzett.

2004-től igazgatóként nagy munkabírással, elkötelezettséggel, felkészültséggel irányította a Dohány és Kertész utcai iskola összevonását, szakmai arculatának kialakítását, majd az új iskolaépület felújítását. Tevékenyen részt vett az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola ÖKOISKOLA és TEHETSÉGPONT címének elnyerésében.

Tanítványait, a földrajz oktatása során a természet szeretetére és védelmére neveli, diákjait sikeresen készítette fel az érettségire, az Egyetemi tanulmányokhoz biztos alapot teremtve. Tanítványai bizalommal és tisztelettel fordulnak hozzá.

Munkaközösség vezetőként és igazgató helyettesként helyi tantervet, pedagógiai programot, tantárgyfelosztást, órarendet készített."

Munkája során mindig nagy hangsúlyt fektetett a szakmai továbbképzésekre, felkészültsége kiemelkedő, alapos pedagógiai ismeretekkel és gazdag módszertani kultúrával rendelkező pedagógus.

Hitvallását Szent-Györgyi Alberttől kölcsönözte: "Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy tanítson minket a jól végzett munka örömére és izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni."

A személyes példamutatást tartja a legmeghatározóbb nevelő erőnek. Egyéniségét a megértés, önzetlenség, a mások sikerei feletti öröm, a gyerekek szeretete és az új dolgok iránti nyitottság jellemzi.

„Erzsébetváros Jövőjéért” díj - Molnár Lászlóné, óvodapedagógus

Molnár Lászlóné tanulmányait a Kecskeméti Óvónőképző Főiskola Budapesti tagozatán végezte, 1972-ben szerzett óvónői diplomát. Pályafutását még ebben az évben megkezdte és 1981-ben már "Szakma Ifjú Mestere" Díjat kapott.

Erzsébetvárosban 1990 -től dolgozik óvodapedagógusként. Kezdetben a Damjanich u. 51. szám alatti Napközis otthonos Óvodában, majd a jogutód Nefelejcs óvodában, ahol 1995 szeptemberétől óvodavezető helyettes.

1993-2012-ig a kerületben működő Erzsébetvárosi Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Központ esztétikai területgondozójaként tevékenykedett, ahol segítette a kerületi óvodapedagógusok szakmai fejlődését, innovációját. Folyamatos gyakorlati,  elméleti oktatásokkal és bemutatókkal  e 10 év alatt kerületünk óvónőinek szakmai fejlődését. 2002 – től szervez és rendez kerületi kiállításokat óvodás és alsó tagozatos gyermekek munkáiból, hogy tehetségük így is támogatást nyerjen. A művészetértés és a művészi értékek áthelyezése a gyermekoktatásba egyik fontos hitvallása. Kollégáit és tanítványait is mindig a játék a kreativitás kibontakozattására ösztönözte.

 Számos kiállítás, bemutató, tanfolyam és publikáció, vers- és mesemondó verseny, szakmai előadás megszervezése, lebonyolítása és megtartása fűződik nevéhez, melyeket mindig siker és elismerés koronázott.

Az óvodában mindig azon tevékenykedett, hogy a csoportjába járó gyermekek nevelése, fejlesztése magas szinten valósuljon meg, szülőkkel mindvégig jó kapcsolatot ápolt, a gyerekek fejlődését így még sikeresebbé téve. Legfontosabbnak mindig az egyéni készség és képességfejlesztést, a szocializáció megsegítését, a hátrányok kompenzálását, a tehetséggondozást tartotta. Az általa felkészített gyerekek mindig eredményesen szerepeltek kerületi rendezvényeken, kulturális programokon, versenyeken.

Pályafutása során végig törekedett az új szakmai elvárásoknak megfelelni, ennek érdekében folyamatosan széleskörűen képezte magát módszertani továbbképzéseken.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT