„EGÉSZSÉGES ERZSÉBETVÁROSÉRT” DÍJ – 2013

„Egészséges Erzsébetvárosért” díj – Dr. Berényi Ágnes, gyermekfogász orvos

Dr. Berényi Ágnes Erzsébetvárosban a gyermekfogászati alapellátásban, a kerületi gyermekekért végzett kiváló szakmai teljesítményért, áldozatos munkájáért Egészséges Erzsébetvárosért Díjban részesült.

Dr. Berényi Ágnes 1945-ben született. Öten voltak testvérek; édesanyja egyedül nevelte őket. Fiatalon már tudta, hogy gyermekek gyógyításával szeretne foglalkozni, ezért jelentkezett a SOTE Fogorvosi Karára. Az egyetemi évek alatt részt vett a Tudományos Diákkör munkájában gyermekfogászat témájában, majd rektori pályázatot nyert konzerváló fogászat témakörében.

A Heim Pál Gyermekkórházban kezdett dolgozni, majd 1971. január 1-től a Nyár utca 9. szám alatti gyerekfogászaton dolgozott ez év júniusáig. A 70-es években mintegy 4000 gyermek ellátása jutott egy gyerekfogorvosra, ez a szám ma 2000 gyermeket jelent orvosonként úgy, hogy az oktatási-nevelési intézményekben is ellátást végeznek.

Az egyetemi évek alatt már oktatott magyar és külföldi diákokat egyaránt; ezt munkássága végéig is folytatta, kiegészítve a fogászati asszisztensek edukációjával. Az oktató-nevelő tevékenység munkájában is jelen volt; a gyermek, aki beült a székébe, nem csak fogászati kezelést, hanem szájápolási, fogmosási és táplálkozási tanácsokat is kapott; mindazt, amit gyógyítóként, nőként és anyaként is megkaphat egy gyermek.

Férje, dr. Becske Miklós fül-orr-gégész, fej-nyak sebész szakorvos, 2 gyermeke pedig jogász. Legnagyobb elismerés számára a szakmában, hogy a gyermekek és szüleik ragaszkodnak személyéhez, visszajárnak hozzá.

Dr. Berényi Ágnes több mint 40 éve dolgozik fogorvosként. Az erzsébetvárosi gyermekek fogászati ellátásában kiemelkedő szerepet töltött és tölt be, évek óta lelkiismeretesen vezeti  a gyermekfogászati ellátást. Munkáját a gyermekek, a szülők és a kollégák is magas szakmai színvonalúként jellemzik, maga körül mindenki számára kellemes légkört képes teremteni, mely emberi oldalról járul hozzá a professzionális ellátáshoz.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT