„ERZSÉBETVÁROS SPORTJÁÉRT” DÍJAZOTTAK – 2017

Szávay Ágnes

Szávay Ágnes 2004-től 2013-ig versenyzett a profik között. Juniorként egyéniben és párosban is győzött a 2005-ös Roland Garroson, és párosban 2005-ben Wimbledonban. Emellett döntős volt egyéniben és párosban is a 2005-ös Australian Openen. 2005-ben a kombinált junior világranglista 2. helyezettje volt. Pályafutása során egyéniben öt, párosban két WTA-tornát nyert meg. A világranglistán egyéniben a legjobb helyezése a tizenharmadik volt, amelyet 2008 áprilisában ért el, párosban a 22. helyen állt 2007 szeptemberében.

Sikereinek köszönhetően több elismerésben is részesült. 2007-ben az év női sportolójává választották Magyarországon, s ugyanebben az esztendőben a WTA őt választotta az év felfedezettjének. Négy alkalommal kapta meg Az év magyar teniszezője címet. 2013. február 6-án jelentette be végleges visszavonulását, 2015-ben teniszklubot alapított Happy Tennis néven Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó teniszezőkkel. A Happy Tennis három alapítója a gyermekkoruk óta a tenisz sportág szerelmesei és sikeres képviselői, akik professzionális tenisz karrierjük befejezése után gyermekek oktatásával kezdtek el foglalkozni. Programjuk megalkotásának kiinduló pontja az volt, hogy a mozgás és a játék örömét a teniszen keresztül minél szélesebb körben megszerettessék az óvodásokkal, kisiskolásokkal. A Happy Tenisz- program egy gyermekek számára kialakított játékos teniszfoglalkozás, a feladatokat gyógytornászok segítségével állították össze, így a prevenció, a koordinációs és a kondicionális képességfejlesztés egyszerre jelenik meg gyakorlataikban.

Erzsébetváros önkormányzata mindig kiemelt figyelmet fordított az Erzsébetvárosban élő és tanuló gyermekekre, életkörülményeik javítására, és nemcsak az élsportot, hanem a diáksportot, a szabadidősportokat, valamint az utánpótlás-nevelést is támogatja. Így a kerület vezetése Szávay Ágnes, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó teniszezők nevével fémjelzett Happy Tennis szakmai irányítása mellett kerületi óvodások és iskolások egész évben részt vesznek ezeken a fejlesztő tenisz foglakozásokon.

„Elengedhetetlen számunkra, hogy minden gyerek győztesként térjen haza, mert fontosnak tarjuk, hogy önbizalmuk és magabiztosságuk fejlődjön” - fogalmazott Szávay Ágnes nevelési elveikről. Az oktatási elveik megegyeznek az önkormányzat által fontosnak tartott értékekkel: a „sportemberré nevelés”, az ezirányú gondolkodásmód kialakítása, továbbá a csapatmunka és a csapatszellem kialakítása és a közösségteremtés és közösségformálás, csoportba tartozás jelentőségének erősítése.

Szávay Ágnes Magyar Vöröskereszt sportolói nagykövete is volt 2010-2012közt, a WTA Életműdíjat 2013-ban kapta meg.


Faragó Péter

Faragó Péter Erzsébetvárosban született és azóta is a kerület lakosa így egyértelmű volt, hogy a kerületben kezdet sportolni és jelenleg is hű maradt a kerülethez, de már, mint edző tevékenykedik. Egyesülete 1989 óta az Erzsébetvárosi Sportegyesület. versenyzőként legfontosabb eredményei, 1995-ös  Junior Testépítő Magyar Bajnokság: 1. helyezése és az 1995-ös Felnőtt Testépítő Budapest Bajnokság: 3. hely.

A szakosztály vezető javaslatára 1992-ben a sportolás mellett elkezdett foglalkozni testépítő és erőemelő kezdő sportolókkal.

Az egyesületnél 1997-től vezetőedzőként tevékenykedik, és az óta is számtalan testépítő és erőemelő versenyre készítette és készíti a sportolókat és versenyzőket.

Ezzel párhuzamosan kezdett el foglalkozni parasportolókkal.  Először erőnléti edzéseket tartott a parasportolók részére majd megalakította ezt a szakágat Erzsébetvárosban. Sas Sándor, a háromszoros paralimpikon edzője lett, akivel a közös munkát 1997-ben kezdték meg, az akkor 16 éves sportolóval. 2012-ig tartó közös munkánk legfontosabb eredményei az athéni, pekingi, londoni paralimpia, a három világbajnokság, hat Európa-bajnokság, 15x Magyar Bajnok 1998-2012 közt.

Sass Sándoron kívül tucatnál több parafekvenyomó sportolóval foglalkozott, és foglalkozik a mai napig.  Jelenleg az Erzsébetvárosi Sportegyesületben tíz versenyzővel és több hobbi sportolóval foglalkozik.  Két újonc válogatott versenyzője pedig új impulzusokat adhat a magyar parafekvenyomó sportnak. Egyesületünk erőemelő szakágának a 2016-os magyar bajnokságon elért eredményei többek közt 7 első helyezés, Róth Erika, és Sedric Watchou abszolút magyar bajnokok lettek, csapatban a második helyen végeztek.

2010 óta a Magyar parafekvenyomó válogatott szövetségi kapitánya. 2016-ban Rió Paralimpia legjobb eredménye Tunkel Nándor bronzérme.

Legfrissebb hír, hogy  Sedric Watchou, Dubaji világkupán 172 kg fekvenyomással 5. helyen végzett a Magyarországi  bajnokságon, a Havanna kupán, amit  március 5-én rendeztek meg,  új országos csúccsal győzött. 180 kg-al, a 88 kg-os súlycsoportban.


Nagy Bettina

Nagy Bettina Fiatalon, 17 évesen kezdte pályafutását. A táncmozgás után ekkor kezdett komolyabban kezdett foglalkozni a testépítéssel, melyben családja maximálisan támogatja őt mind a mai napig. Elő versenye 2010-ben volt, a Fitparádén indult, 2011-ben részt vett az Arnold Classic versenyen Amerikában és ugyanebben az évben az Ausztria kupán is első helyen végzett. 7 éve aktívan versenyez, 3x-os Világbajnok és 2x-es Európa Bajnok, illetve többszörös Magyar Bajnok.

Több fitness és testépítő szövetségben is indult már illetve több federáció bajnokának is mondhatja magát.

A Fitparádén 2014-ben és 2015-ben is megnyerte saját kategóriáját és az abszolút kategória győztese is ő lett. Ugyanebben az évben a rangos Superbody versenyen a "Fit-forma" összevont kategóriában második helyezést ért el. Indiában bronzéremmel zárt az Athletique Physique kategóriában.

Aktív közéleti szerepet vállal, ahol ezt a sportot, a mozgást és a helyes táplálkozást- az egészséges életmódot népszerűsíteni. Jelenleg is versenyez, és emellett testépítő és fitness edző, ahol a tapasztalatát és szaktudását próbálja átadni minden mozgásra vágyó és egészséges életmódra törekvő vendégének, és már saját versenyzőit is készít fel versenyekre.

 

MACCABI V.A.C.

A MACCABI Vívó és Atlétikai Klub a magyarországi zsidó fiatalok önkéntes testnevelési és sportszervezete. Széleskörű és az anyagi lehetőségekhez mérten színvonalas sportolási, testedzési, felüdülési lehetőséget biztosít a sportklub tagjai, pártoló tagjai részére. Sportversenyeket, mérkőzéseket, túrákat rendez, edzéseket tart, melyekhez biztosítja a részvételi lehetőségeket, mindezeken keresztül segíti a társadalmi öntevékenységnek, valamint a közösségi életnek a kibontakozását. Létesítményeket, sportszereket, felszereléseket biztosít a sportegyesület szakmai és pedagógiai tevékenységében résztvevők számára. Klubdélutánok, társas összejövetelek, előadások és egyéb közös megmozdulások szervezésével, lebonyolításával járul hozzá a magyarországi zsidó fiatalok erkölcsi neveléséhez. Az 1906-ban alapított egyesület Magyarország egyetlen zsidó sportegyesülete. 1949 – után, mikor működéséhez szükséges összes feltétele megszűnt 1989-ben alakult újra, hogy lendületes munkával és sikerekkel bizonyítsa létjogosultságát. Nem véletlen, hogy felkészültségüknek és kemény munkájuknak köszönhetően a Maccabi Világszövetség tagországai Budapestet választották meg a 2019-es Maccabi Európai Játékok helyszínéül. Erzsébetvárosban az egyesület 2010 óta szervezi meg a Maccabi VAC  Community Fun Run futóversenyt. A verseny népszerűségét mutatja, hogy évről-évre több százan vesznek részt, fiatalok, családok, nagyszülők, babakocsival futó kismamák. A klub, a világszerte működő Maccabi klubokhoz hasonlóan fontos feladatának tekinti a zsidó hagyományok ápolását.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT