Erzsébetváros Önkormányzat

2020. szeptember 29. Ma Mihály napja van

Újabb feljelentést tettünk, ezúttal üzleti titok megsértése és csalás gyanúja merült fel

judge-s-gavel-book-wooden-table_99433-286-1090px

Újabb feljelentést tettünk, ezúttal üzleti titok megsértése és csalás gyanúja merült fel. A rendőrök először azt mondták: nem történt bűncselekmény, az ügyészség szerint viszont nyomozniuk kéne, mielőtt ilyen megállapítást tesznek.

Rózsa Attila, az Erzsébetvárosi Szolgáltató Kft. (ERVSZ) ügyvezetője volt 2019. november 26-ig. 2019. december 15-2020. január 31-ig pedig azzal bízta meg a cég, hogy ellenőrizze a Kft. társasházkezelői feladatait, valamint a társasházkezeléssel kapcsolatos pénzügyi tranzakciókat előzetesen ellenjegyezze.

A megbízatása közben létrehozott egy honlapot, ami társasházkezelést hirdetett. Ezt úgy készítette el, mintha ez az Erzsébetvárosi Szolgáltató Kft. saját honlapja lenne. Még a munkatársak nevét és fotóit is feltette. Ezenkívül elkészített egy adatbázist is, a társaság által kezelt társasházakról, csakhogy ilyen adatbázis elkészítéséhez nem volt joga. Főleg úgy nem, hogy ehhez a gyanú szerint bedobozolt iratanyagokat vitt ki több ízben az ERVSZ székhelyéről, valamint a munkahelyi szerverre kapcsolódva a saját gépét használta engedély és hozzájárulás nélkül. Ez lehetőséget biztosított számára arra, hogy, a gyanú szerint a társasházkezelés teljes iratanyagát a saját gépére másolja.

Felmerül a gyanú, hogy a jogtalanul készített adatbázist arra akarja használni, hogy azután is társasházkezeléssel foglalkozhasson, miután lejárt a megbízása.

Kifejezett kérés volt felé, hogy a munkaadójával történt egyeztetés nélkül nem hívhat össze társasházi közgyűlést, de ő ezt mégis megtette. Bár a házban az önkormányzat is tulajdonos, a közgyűlést úgy szervezte meg, hogy az önkormányzat, és a társasház kezelését ellátó ERVSZ ne tudjon róla. A ház tulajdonosai ilyen körülmények között választották meg közös képviselőnek. Emiatt az önkormányzat bírósághoz fordult, hogy érvénytelenítsék a Rózsa Attila megválasztásáról szóló határozatot.

Miután a munkaadója érdekeivel szemben dolgozott, az ERVSZ 2020. jan. 23-án felmentette a munkavégzés alól, és kérte, hogy a honlapot adja át, de erre Rózsa Attila nem volt hajlandó.

Csakhogy a felmentésével az ügy nem ért végett, ugyanis tények bizonyítják, hogy olyan adatokhoz is hozzájutott, amelyeket már azután adtak postára, hogy őt elküldték a cégtől. Ez azt jelenti, hogy a feltételezett bűncselekmények elkövetésében legalább egy jelenlegi alkalmazott is segíti. Hogy ki ő azt a rendőrség fogja kideríteni.

Miután a feljelentést megkapták a rendőrségen úgy látták, nyilvánvaló, hogy nem történt bűncselekmény ezért nem is kell nyomozniuk. Az ügyészség múlt heti döntése viszont arról rendelkezik, hogy a rendőrség nem zárhatja le ezt az ügyet nyomozás nélkül.